PROJECTEN

Dakopbouw Venlo

Om meer leefruimte te creëren heeft dit gezin uit Venlo ervoor gekozen om achter op het platte dak een dakopbouw te laten plaatsen door HBW. De dakopbouw is geheel aansluitend gemaakt tegen de woning, zodat alles weer 1 geheel is geworden. In de ochtend begonnen met plaatsen van de houtskeletbouw elementen, en tegen de avond was alles wind en waterdicht. De wand- en dakelementen zijn bij ons in de werkplaats geproduceerd inclusief raamkozijnen met glas.

Bij deze aanbouw hebben wij gezorgd voor een complete buitenafwerking. De gevelbekleding is Keralit;  dit is een relatief onderhoudsvriendelijk product. Uiteraard zijn er vele mogelijkheden mogelijk om uw aan- of opbouw een mooie uitstraling te geven.

Renovatie daken

Voor een renovatieproject van 254 woningen in Eindhoven hebben wij dakelementen geproduceerd. De renovatie heeft verdeeld over 1,5 jaar plaats gevonden.

De elementen zijn in onze fabriek gemaakt inclusief epdm dakgoot. Voor het plakken van epdm is Hout Bouw Wijchen in het bezit van de vereiste certificaten. Op die manier kunnen wij een compleet product afleveren en de bouwtijd op de bouwplaats versnellen. Bijkomend voordeel is uiteraard dat bewoners minder lang in het bouwproces zitten.

Voor dit project hebben wij ook een ombouw gemaakt voor de bestaande schoorstenen. Deze ombouw dient tevens als nestkast voor vleermuizen. Dit levert de betreffende woningcorporatie een subsidie op.

Theater Ins Blau

In opdracht van de gemeente Leiden hebben wij een wand gemaakt voor Theater Ins Blau.

De wand dient als blikvanger voor het gebouw. Hout Bouw Wijchen denkt ook graag mee over een creatieve invulling van elementen aan een gebouw.

 

Bataviastad

Wie een keer in Bataviastad is geweest kan er niet omheen… de torens die lijken op vuurtorens. In de avond geven ze een erg mooi effect.

Gebouw voor praktijkonderwijs

Als u dit gebouw ziet denkt u vast niet aan een school, maar dat is het wel. Hier wordt in kleine groepen les gegeven.

Op de gevel is een zwarte UV-bestendige waterkerende damp-openfolie aangebracht. Hier wordt een gevelbekleding op gemonteerd die van elkaar afstaat waar UV-straling doorheen kan. Met het toepassen van deze folie zal er geen vocht binnen dringen.

Praktijkruimte

Voor een opdrachtgever hebben wij deze praktijkruimte aan huis gerealiseerd. De wanden en daken zijn bij ons in de werkplaats gemaakt. Vervolgens wordt de ruimte in een dag geplaatst en kan het afwerken beginnen.

Ook hieruit blijkt dat Prefab bouwen de tijd op de bouwplaats versnelt en dat kosten voor kraanhuur etc. bespaard kunnen worden.

Op deze praktijkruimte is een gevelbekleding van Red-ceder aangebracht. Een zachte, lichtgewicht gevelbekleding die heel erg duurzaam is.

Renovatie appartementen

In Arnhem hebben wij voor appartementen houtskeletbouw-wanden gemaakt die aan de buitenzijde zijn voorzien van Cempanel-platen met daarop een harde isolatie.

Hier wordt achteraf een pleisterlaag aangebracht zodat de gevel een compleet nieuwe uitstraling krijgt.

Mantelzorgwoning

Ook particulierent zijn wij graag van dienst. Deze mantelzorgwoning heeft Hout Bouw Wijchen gerealiseerd. Op deze manier kunnen dierbaren hun oude dag dichtbij familie doorbrengen.

Aan de buitenzijde is een onderhoudsvrije composiet gevelbekleding aangebracht.

Schietbaan

In opdracht van een aannemer uit Ede hebben wij geluidsschermen gemaakt die het geluid moeten dempen van de schoten tijdens oefeningen op de schietbaan.

De schietbaan bevindt zich in de natuur en door het plaatsen van de schermen moest het geluid zover gereduceerd worden dat het aangenaam blijft voor de dieren die in de natuur leven.

Alle verbindingen van de elementen zijn gelijmd en geschroefd met RVS-schroeven. Het hout van de elementen is verduurzaamd gedompeld.

Als het van hout is kunnen wij het maken...

Heeft u dan ook vragen over andere producten?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Scroll naar boven